tirsdag den 13. maj 2014

Den skønneste weekend længe + en overraskelsesmandag...

I oktober blev manden min 50.
Og i den anledning havde han af gode kollegaer fået et gavekort til en hotelovernatning med middag om aftenen og morgenbuffet når vi stod op igen....

For 1½ mdr.s tid siden spurgte vi ældstedatteren hvornår det bedst passede hende at komme hjem og passe vores hunde og kat. Så vi ikke skulle til at betale for 2 døgn ude i dyrepensionen.

Det var så i fredags, d. 9. maj, hun kunne finde tid til at hjælpe os. Da hun alligevel skulle på arbejde om lørdagen, skulle hun ikke som sædvanligt i byen fredag, så derfor kunne hun godt passe dyrene der.

Vi bestilte vores ophold på Hotel Skanderborghus i Skanderborg.
Stedet kan klart anbefales.
Dejligt hotel, lækkert lækkert mad, og en god seng at sove i.
Det eneste som de måske kunne gøre lidt ved, er deres morgenbuffet.
Ikke så spændende i forhold til så mange andre steder vi har prøvet før.
Men pynt vi havde et hyggeligt ophold.

Vi ankom fredag og tjekkede ind, fik set værelset, og fortsatte hen i Skanderborg bymidte.
Selv om vejret ikke lige var det allerbedste, fik vi en dejlig eftermiddag ud af det.
Fik købt et par nye sandaler til den formidable pris af kr. 250,- (Normalpris ca. 600,-)
Da vi gik tilbage mod bilen fik jeg øje på de fine "fliser" i bronze som lå i fortorvet, med motiver fra Ole Lund Kirkegårds bøger.Derudover var der også et lille fint hus og et fabeldyr med 2 hoveder.... jo, jo, der var fine ting at kigge på.Tilbage på hotellet tog vi lige en slapper, så vi kunne være friske til vi skulle ned og spise.
Vi fik serveret 3 retter. Meget lækre retter. Det skal lige siges at jeg er en klovn til at huske helt nøjagtigt hvad de forskellige retter hedder. Men først fik vi noget dejlig Nord Sø laks, med forskelligt til.
Derefter noget meget mørt oksekød, med grove grøntsager og små fine kartofler til.
Til slut en lækker kage med chokolade og chokoladecreme, uhm... den var god.
Det var det hele nu. Sjældent har jeg fået oksekød som var så mørt, for første gang kan jeg snakke med om kød der smelter på tungen. Guf..
Billeder glemte jeg at tage..... i øjeblikket af nydelse af god mad.

Da vi ligger i vores seng senere, snakker vi lidt om hvad vi skal lave om lørdagen. Der var ikke planlagt noget, så der var næsten frit slag.
Kommer i tanken om at ældstedatteren jo skal på arbejde pga. noget åbent hus på kasernen.
Vi tjekker Jyske Dragon Regiments hjemmeside ud, og der står sørme at der er 400 års jubilæum.
En ide er født. Vi bliver ret hurtig enige om at vi vil overraske hende og besøge hende på hendes arbejdsplads, og især da vi har fundet ud af, at hun skal være en af dem som fragter besøgende på tur i øvelsesterrænet i en PMV.
Og det kunne vi jo ikke lade gå fra os, at kunne få en tur i en PMV som ældstedatteren skulle køre.

Efter en god søvn, trods det at det var nye senge, og efter en lidt kedelig morgenbuffet, kører vi mod Holstebro.
Der er rigtig mange mennesker, men finder hende alligevel, da vi jo ved hvor de starter turene med PMV'erne.

Der var dog blot det minus, at der var monster lange køer, og vi kunne ikke være sikker på at det lige var hende vi ville komme med, når det blev vores tur.
Så vi vælger blot lige at ville snakke med hende, finder hende, da hun sidder oven på PMV'en. Forklarer at vi dropper turen, pga. den lange kø.
Så kigger hun lige ned i lugen og tæller. Siger så at hvis vi kan nøjes med at sidde bagerst, og ikke stå og kunne kigge ud af lugen, kan vi komme med den tur der skal køres nu.
Vi skynder os at sige ja, for det er sgu da lidt sejt at kunne sige man har kørt i PMV ført af ældstedatteren.
Vi bliver guidet om bag ved, rampen var lukket da de jo var klar til at køre, så hun åbner den lille luge, og skal hjælpe sin handicappede mor ind ad et meget lille hul, syntes mor.
Men med fælles hjælp fra ældstedatteren og manden får jeg løftet mit dårlige ben op og mens hun trækker indefra og han skubber udefra, kommer jeg ind og sidde på et af de bagerste sæder.
Det har sikkert været skide sjovt at se på, men ind kom jeg.
2 minutter efter var vi afsted. En sjov tur. Og dejligt at se ældstedatteren i sit rette element. Ingen tvivl om at hun trives i jobbet.
Her ser I min skønne, kønne og superseje ældstedatter.... elsker dig og er så stolt af dig....En rigtig dejlig dag. Tak for turen. Vi kører efterfølgende hjem efter et dejligt ophold i Skanderborg og efterfølgende i Holstebro.

Søndag vækker manden mig med rundstykker og en fin lille blomst fra blomsterhandleren. Han ved jo at yngstedatteren ikke selv kan, og at ældstedatteren nok har glemt det.
Men pyt, dejligt med en lille opmærksomhed alligevel.

Mandag har vi 24 års bryllupsdag, men vi er ikke typerne der fejrer særlig meget, men lidt hygge skulle vi da have om aftenen.
Da jeg kommer fra arbejde ved middagstid, kommer blomsterbuddet. Jeg tror det er manden som alligevel har bestilt blomster selv om jeg fik en dagen før.
Men da jeg læser kortet, er det fra yngstedatteren, som jo er handicappet og ikke selv kan sørge for sådan noget. Jeg ringer til manden for at høre om han har haft en finger med i spillet, men nej det har han ikke.
Så tænker jeg, at det helt sikkert er hendes nye pædagog som har sørget for det.
Og ganske rigtigt, hun har på yngstedatterens vegne bestilt en mors dags buket, med en sød tekst, for som hun skrev til mig i dag, da jeg takkede, at hvis yngstedatteren selv havde kunne sige eller skrive noget, så var det helt sikkert det hun havde skrevet.
Jeg blev bare så rørt over at personalet havde haft tid til at tænke på det. For de løber i forvejen rigtig rigtig stærkt.
Og så fordi det er første gang i de 23 år yngstedatteren har været til, at jeg ikke har vidst hvad jeg fik, for det plejer jeg jo selv at sørge for.

Se den smukke buket....


Tak til den dejligste yngstedatter... elsker dig...


2 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig dejlig weekend. Det er dejligt når det er muligt at tage nogle dage ud af hverdagen til at slappe af og nyde hinanden alene.
  Vi er ikke så traditionsbundne her, men mine børn (mest datteren) plejer at have lavet noget, men i år er hun vist blevet for stor til at lave noget selv, så hun gav en pose chokolade, mens Yngste havde lavet et fint vedhæng til en halskæde + et hjemmemalet billed. Man bliver så glad :0)
  Tillykke med de 24 års bryllupsdag og dejlig dag til dig
  Knus
  P.S. Sej datter du har! Og godt billed af hende på PMV'en ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kari
   Endnu engang tak for din dejlige hilsen.
   Vi plejer heller ikke at hænge os så meget i traditionerne.
   Med tiden har vi skabt vores egne.
   Ja det er sørme en sej datter jeg har.
   Jeg kan ikke fortælle for mange gange, hvor stolt jeg er af hende.
   Tak for lykønskningen :0)
   Knus til dig også :0)

   Slet