mandag den 20. juni 2011

Yngstepigens afslutning efter 3 år på STU....

Yngstepigens afslutning efter 3 år på STU.... (STU = Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse)

På onsdag holdes der Dimission for afgangseleverne på yngstepigens skole. Og hun er en af dem som slutter.

Tænk sig at der er gået 3 år, det er bare ikke til at forstå. Endnu engang bliver man overrasket over at tiden flyver afsted uden at man egentlig bemærker det.

Tanja´s lærer syntes at eleverne skulle have noget som markerede at de havde færdiggjort et 3-årigt skoleforløb.
Da de nu er handicappede, både fysisk og psysisk, og deres "uddannelse" på deres plan kan tolkes som deres form for "studentereksamen", havde læreren taget kontakt til et af de firmaer som leverer studenterhuer.
Firmaet havde lovet at de godt kunne få lavet en hue med et grønt/limegrønt bånd, som er farven som repræsenter denne uddannelse. Det var jo bare dejligt at De gad hjælpe....., men så for 2½ uge siden meldte firmaet så tilbage, at det ikke kunne lade sig gøre alligevel. Det var jo vældig "pænt" af dem med så kort varsel, for hvad gør man så. Ingen af de andre hue-firmaer kunne nå det med det korte varsel.

Mor her gik i tænkeboks en dags tid.
For noget skulle de 27 elever da have som symbol. Tænkte på en t-shirt med noget tekst på. Kom så lige i tanke om at manden min, på hans arbejde jo leverer firmatøj til mange forskellige firmaer med logo, tekst og andet tryk. Mig ned til hans kollega som står for det, for at høre om det kunne lade sig gøre. Han fik så den tekst som skulle stå på en limegrøn t-shirt, og evt. med et logo-tryk af en studenterhue. Derefter ringede han til firmaet som plejer at lave sådan noget, og sørme så, dagen efter kom der udkast til trykket, som jeg lige skulle godkende. Men de var stadig lidt usikker på om de kunne nå det, for de var lidt underbemandede og havde frygteligt travlt. Mens de tænkte sig om, fik jeg ordnet det med læreren, for at få at vide hvor mange af de 27 som ville være med og hvad str. de skulle have.

Der var 24 tilmeldinger, også selvom vi var nødt til at opkræve kr. 200,- pr. elev, (eleverne skulle selv betale), da vi ikke vidste hvor meget det ville komme til at koste helt præcis.

Dagen efter får jeg så endelig bekræftigelse på at firmaet gerne vil gøre det og at de mener det godt kan nåes, med levering senest d. 20. juni med posten.

Der er nemlig 2 hold elever, det ene hold i Vejle, som skulle have Dimission d. 20. juni om aftenen, og det andet hold i Brejning, hvor min datter går, som holder Dimission d. 22. juni.

Stor jubel. Hvilket herligt firma. Tusind tak til jer i Frederikshavn.

Og ved I hvad????

Bluserne kom med posten allerede torsdag d. 16. juni, hvilken service. Endnu engang tak til firmaet i Frederikshavn.

Prøv at se her hvor flotte de er blevet...


Og endnu bedre er det at prisen kun blev kr. 65,- pr. stk. Men det er så med medarbejderrabat på min mands medarbejderkonto. Man er jo nødt til at bruge de fordele man kan.

Mor her syntes jo at de kære elever skulle have en studenterhue, og da vi jo ikke kunne få de rigtige, måtte jeg i gang med hæklenålen efter opskrift fra FletogSjov.

Jeg har dog kun lavet til de 11 elever på det hold som min datter går på.Derudover har jeg broderet på hver enkel hue, så man kan se hvilken uddannelse det er.
I fredags var jeg ved vores blomsterbutik og bestille hvide roser hvor huerne skal sætte fast på.

Det er så for egen regning, syntes bare at de også skal have en rose med studenterhue, og det får de så.

Billedet af roserne med huer får I senere, da jeg først henter dem på onsdag efter kl. 12.

7 kommentarer:

 1. Hej Dejlige Di :0)
  Utrolig dejlig historie fyldt med hjertevarme for andre mennesker, opfindsomhed og vilje til at komme i mål - hvor er du altså et dejligt menneske Di :0) Og stort tillykke med yngste, hvor er det flot!!! Du kan være stolt kan du!
  Endnu engang STORT TILLYKKE herfra!
  Masser af knus og kram

  P.s. Oss tak til husbonden og Frederikshavn for indsatsen :0)

  SvarSlet
 2. Du er simpelthen pragtfuld! Jeg håber de andre forældre forstår tankerne bagved og sætter pris på det store arbejde du har lagt i det!
  Og rigtig mange gang tillykke med hende, det er supergodt!!
  Herligt med et firma, der gider gøre lidt ekstra, det er jo kundeservice der batter! Og skam til det første huefirma.. Fy siger jeg bare!
  Kram herfra

  SvarSlet
 3. Hvor er det dejigt, at der kom en løsning på det hele... sikke noget, at love noget og så ikke at holde det...

  Det er en super idé med trøjerne... rigtig fin minde ;-)

  SvarSlet
 4. Godt gået og hurtig tænkning.
  Selvfølgelig skal de have et minde, ligesom alle andre.
  De hæklede huer er rigtig søde, den skal jeg da lige have i tankerne til en dag, hvor det kan bruges.

  Rigtig god fornøjelse med Dimissionen :0)

  SvarSlet
 5. Tillykke med datteren..godt du fandt på det andet med t-shirts de er rigtig flotte og dine små studenter huer må da vække glæde..

  SvarSlet
 6. Tillykke med datteren og al mulig held/lykke for hende fremover. Og hvor er jeg oprigtig glad for at min lille opskrift kunne bidrage med noget så stort som at fejre de dejlige unge mennesker. Og sikke en mor/far !! Glæder mig til at se roserne :)

  SvarSlet
 7. Hej alle sammen
  Jeg bliver helt rørt og sidder her med tårer i øjnene, over jeres søde og hjertevarme kommentarer.

  Jeg tror at de fleste forældre ville have forsøgt at gøre det samme for deres børn, uanset om de er handicappede eller ej.

  Ved bare med mig selv, at jeg vil gå utroligt langt for begge mine tøser, som på hver deres måde er helt vidunderlige, og som jeg elsker højere end til månen og tilbage, som jeg plejer at sige til yngstepigen.

  Endnu engang tak for jeres søde og hjertevarme kommentarer.

  Knus til jer alle fra mig.

  SvarSlet